ALTIN 2.511,70
DOLAR 32,2093
EURO 35,0155
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Beş Milyon

0 yaşındaki Eyub İşler, ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında tüm Türkiye’yi ekran başına kilitledi. Türkiye’nin sevilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster, 7’den 70’e herkesi heyecanla ekran başına çeken bir soruyla tarih yazdı. Genç yarışmacı Eyub İşler’in muhteşem performansı, 5 milyon TL’lik büyük ödülün eşiğine getirdi.

ATV ekranlarında her pazar akşamı yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında, vatandaşlar “İlki Sinop İnceburun’la Hatay’ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır’ın en doğusuyla Gökçeada’nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçusu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişirdi?” sorusunun cevabını arıyor. Doğru cevabı vermesi halinde yarışmacı 5 milyon TL’lik ödülün sahibi olacak.

Soru : İlki Sinop İnceburun’la Hatay’ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır’ın en doğusuyla Gökçeada’nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişirdi?

A- Çorum

B- Yozgat

C- Sivas

D- Tokat

Doğru Cevap: Çorum

Bu soruyu çözmek için coğrafi bilgiler ve koordinatlar kullanılarak iki çizginin kesişme noktasını belirlemek gerekmektedir. Coğrafi bilgi sistemleri ve coğrafi koordinatlar, dünya üzerindeki noktaları belirlemek için kullanılan önemli araçlardır. Bu durumda, Çorum’un coğrafi koordinatları kullanılarak iki çizginin kesişme noktası belirlenmiştir.

Çorum, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde konumlanmış bir ildir. Coğrafi koordinatları, kuzey enlemi 40°34’08” ve doğu boylamı 34°57’22” olarak belirlenmiştir.

Neden Çorum? Sorunun cevabının Çorum olmasının sebepleri arasında coğrafi konumu ve iki çizginin bu şehir üzerinde kesişmesi yer alır. Çorum, Sinop ile Hatay’ın en güneyi arasındaki bir çizgi ile Iğdır ile Gökçeada’nın en batı ucu arasındaki diğer çizginin kesişme noktasında yer almaktadır. Bu durum, coğrafi olarak belirli iki nokta arasındaki kuş uçuşu mesafesinin Çorum üzerinden geçtiğini göstermektedir.

Yarıçmacı malesef soruya Tokat diyerek 50 bin liranın sahibi oldu

Şayet kazansaydaı 5 milyon’un 4’te 1’ini Filistin’e bağışlayacaktı. Bu sözü büyük taktir toladı
Yüzde 1.5 arkadaşlarına verecekti.
400 binine bir araç alacaktı.
Annesinin adaklarını yerine getirecekti
Deprem bölgesindeki insanlara yardım edecekti
Ama kazandığı 50 bin oldu ve tamamını Filistin’e bağışlayacağıunı söyledi.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Koç
21 Mart - 20 Nisan
Boğa
21 Nisan - 20 Mayıs
İkizler
21 Mayıs - 21 Haziran
Yengeç
22 Haziran - 22 Temmuz
Aslan
23 Temmuz - 23 Ağustos
Başak
24 Ağustos - 23 Eylül
Terazi
24 Eylül - 23 Ekim
Akrep
24 Ekim - 22 Kasım
Yay
23 Kasım - 21 Aralık
Oğlak
22 Aralık - 20 Ocak
Kova
21 Ocak - 19 Şubat
Balık
20 Şubat - 20 Mart
Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
Aslan
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık